Ontdek de kracht van etherische oliën - bestel vandaag nog!
Wat is aromatherapie?

Aromatherapie

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie gebruikt etherische oliën van planten om ons lichaam en geest te helpen.
Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van planten, zoals kruiden en bloemen. Deze oliën bevatten de levenskracht van de plant

Aromatherapie betekent letterlijk behandeling met geuren.

De structuur van de etherische oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren.

Zo bereiken de geurmoleculen van een olie als binnen 22 seconden de hersenen, is de olie na 2 minuten als in het bloed waar te nemen en na 20 minuten hebben de moleculen elke cel in het lichaam bereikt.

Binnen 20 minuten is de olie dus in elke cel in het lichaam opgenomen.


Er zijn uit onderzoeken bewezen dat door inademing van moleculen uit etherische oliën het limbisch systeem wordt gestimuleerd en het vanuit daar onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid kan beïnvloeden.


Zo kunnen ze bijvoorbeeld: 

- Antiseptisch werken

- Het afweersysteem stimuleren

- Oplossend of verdovend werken

- De doorbloeding verbeteren

- En hebben ze invloed op hormonen en op het zenuwstelsel.

Disclaimer:

De informatie op deze website is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals en/of zorgverlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten. De informatie op deze website noch de gebruiksmogelijkheden kunnen gezien worden als een vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening en is niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf-)diagnose. De informatie is bedoeld als algemene informatie en is niet specifiek gericht op één individueel persoon of één specifieke medische situatie van bijvoorbeeld de bezoeker van de site of iemand in diens omgeving. Dit betekent dat bezoekers aan de informatie geen diagnostische of therapeutische waarde kunnen hechten voor de eigen medische situatie of die van anderen.

Aroma mail

Schrijf je in voor de aroma mail

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en
ontvang handige tips over aromatherapie!